Bezienswaardigheden Suriname

Er is zeker geen tekort aan bezienswaardigheden en attracties voor reizigers naar Suriname en zelfs beter, de attracties zijn zo divers dat er iets is voor elke smaak. Reizigers zijn vaak geïnteresseerd in prachtige natuurlijke omgevingen in het land.

Galibi Natuurreservaat

Het merendeel van Suriname is bedekt met weelderige groene bossen en natuurreservaten, waardoor het moeilijk is voor sommige reizigers om te kiezen welke regio te bezoeken is. Ongeacht waar reizigers eindigen, moet het natuurreservaat Galibi in het noordoosten van het land dicht bij de top van de route staan. Deze reserve is een van de meest biologisch diverse in de regio, waar veel verschillende soorten fauna en flora zijn. Dit reservaat is wellicht ook bekend om het huis van de reusachtige leatherback zeeschildpad te zijn, die nu een bedreigde soort is. Reizigers die geïnteresseerd zijn in de schildpad zouden het reservaat tussen februari en augustus moeten bezoeken wanneer de schildpadden naar de kust komen om hun eieren te leggen. Het reservaat is ook de thuisbasis van een paar Amerindische dorpen waaruit veel kunstwerken en lokale kunstwerken kunnen worden gekocht.

Kasikasima Berg

Kasikasima Berg staat op meer dan 2000 voet en is een van de minder bekende maar even bevredigende bezienswaardigheden in het land. Gelegen in het centrum van Suriname, ongeveer 40 mijl buiten het Amerindische dorp Palumeu, serveert de berg vaak een mooie dagtocht voor reizigers die in het dorp zelf verblijven. Het bereik is echter een bezoek waard in en van zichzelf, vooral voor reizigers die van een uitdagende en krachtige bergbeklimmen genieten. Er zijn verschillende mogelijkheden om te wandelen, trekken en kanoën in het assortiment ook. Avontuurlijke activiteiten terzijde, het bergketen is ook prachtig en degenen die erin slaan om de top te maken, worden beloond met een prachtig panorama.

Independence Square

Een historische plaats in het centrum van de hoofdstad van Suriname, het Onafhankelijkheidsplein, is een gebied in de stad die de vrijheid van het land in 1975 herdenkt. Vandaag is het gebied gevuld met vele andere attracties, waaronder het presidentieel paleis en de omliggende tuinen, veel openluchtmarkten en natuurlijk een levendige en bruisende waterkant. Terwijl het plein geweldig is om door de dag door te gaan, zeggen de meeste reizigers dat het 's nachts nog magischer is wanneer het door kleine gouden lichten wordt verlicht.

bezienswaardigheden suriname

Rooms-Katholieke Kathedraal

Een van de grootste houten gebouwen ter wereld, de rooms-katholieke kerk, ook wel de kathedraal van Petrus en Paulus genoemd, is het meest beroemde architectonische monument in Suriname. Gebouwd in 1885, is deze all-houten structuur begrijpelijk raarachtig, maar blijft een stevige eigenschap van het stadscentrum van Paramaribo. Liefhebbers van architectuur en design zullen de ingewikkelde en sierlijke houten snijwerken die in de kerk worden getoond, waarderen. De kathedraal wordt vaak gerenoveerd en gerestaureerd, maar is altijd open voor het publiek - reizigers moeten de onbeduidende steigers nu en dan alleen maar verontschuldigen.

Jodensavanne

Gelegen ten zuiden van Paramaribo zijn de ruïnes van de allereerste joodse nederzettingen in het Westelijke Halfrond. Rond 1630 vluchtden Sephardische Joden naar de regio om weg te komen van de Spaanse Inquisitie. In de 1830's werd het gebied door vuur verwoest en de meeste infrastructuur werd vernietigd. Vandaag is alles wat overblijft van deze nederzetting nog steeds overblijfselen van enkele Joodse synagogen, en de grafen van sommigen die tijdens de vlam vergaan. Een bezoek aan de site biedt een interessant perspectief in een deel van de geschiedenis van het land dat vaak onopgemerkt blijft.

Fort Zeelandia

Fort Zeelandia heeft veel van de geschiedenis van het land gezien, beginnend met de komst van de Fransen in de 1600's. Het fort, dat is gevestigd in het stadscentrum van Paramaribo, werd door de Fransen gebouwd en uitgebreid door Britten en voltooid door de Nederlanders om bescherming te verschaffen over wat toen nog maar een klein Nederlands handelspost was. Nadat het land in 1975 onafhankelijk was geworden, was de vesting de plaats van grootschalige schendingen van mensenrechten zoals marteling en de illegale aanhouding van politieke gevangenen onder het militaire regime onder leiding van Desi Bouterse. Vandaag kunnen reizigers een stap terug in het verleden door gewoon door de oude passages van het fort te lopen. Het fort is ook een geweldige plek om het beste uitzicht op de Suriname rivier te krijgen.

Stichting Surinaams Museum

Binnen Fort Zeelandia is een van de beste musea in Suriname. Het Stichting Surinaams Museum beschikt over een grote historische collectie van artefacten en relikwieën uit het koloniale tijdperk, dat het verhaal van Paramaribo vertelt en hoe het land tot stand kwam. Er zijn veel kamers die zich richten op verschillende delen van de geschiedenis van het land en bezoekers worden aangemoedigd om hun tijd in het museum te nemen om de informatie die wordt aangeboden, echt op te nemen.